Terug

Zevenmijlslaarzen of babysteps

ZEVENMIJLSLAARZEN OF BABYSTEPS?

Ja, ik droom regelmatig en ik stel mezelf doelen.

Gedoemd te mislukken!

Het is prachtig wanneer je kunt dromen over de toekomst, over dingen die je nog graag zou doen, willen bereiken, mee maken of hebben. MAAR is jouw focus op DIT (eind)doel dan zou het wel eens tegen kunnen vallen…

Er is namelijk een groot aantal factoren dat ervoor zorgt dat er een kink in de kabel kan komen. Dingen waar je geen rekening mee had gehouden, onvoorziene omstandigheden, informatie die je gaandeweg op doet en die je keuzes kunnen beïnvloeden….

Vaak leidt dit tot frustratie en demotivatie waardoor je de spreekwoordelijke handdoek in de ring gooit.

Kun je dit ondervangen? Ja zeker!

Zorg ervoor dat je het grote doel onderverdeelt. Let hierbij op dat je de stappen haalbaar maakt (voor zover je dat op dat moment kunt inschatten) en plak er een tijdsplan op. Wanneer wil je iedere tussenstap bereikt hebben? (Wees realistisch!)

Sta dan ook stil bij ieder tussendoel dat je bereikt hebt en vier het!

Waarom zou je wachten totdat je er bent? Het geeft je extra doorzettingsvermogen om even stil te staan bij iedere stap. En je maakt het leuk door jezelf te belonen voor wat je al bereikt hebt!

Celebrate good times…

Dat kan op allerlei manieren; gun jezelf wat extra ‘ME-time’, koop iets leuks of lekkers voor jezelf, deel je mijlpaal met anderen, trek een fles ‘bubbels’ open etc.etc.

Be glad to be a woman! 

Nog iets dat ik even onder de aandacht wil brengen is dat wij, vrouwen, niet consistent presteren. We hebben een hormonale cyclus die zoveel invloed uitoefent dat we daar best rekening mee houden!

We hebben van die dagen dat er eigenlijk niets uit onze vingers komt. Gebrek aan inspiratie, vermoeidheid of ander lichamelijk ongemak.

Maar niet getreurd; dit halen we op andere dagen ruimschoots in!!! Dan zitten we in onze ‘flow’, zitten we vol energie en is ons glas halfvol in plaats van halfleeg. We zijn niet te stoppen en kunnen bergen verzetten.

Zodra je voor jezelf duidelijk hebt hoe jouw cyclus in elkaar zit, kun je er gebruik van maken 😊

Wil je hier meer over weten, neem dan even contact met me op.

‘Last but not least’ houd je ogen en oren open. Stel je doelen bij waar nodig. Lukt iets niet op de manier waarop je dat bedacht had; gebruik je creativiteit! Zoek naar andere mogelijkheden en oplossingen. Mogelijk staar je je blind op die ene manier, vraag een ander om even mee te kijken en kom weer in beweging.

Meerdere wegen leiden naar Rome…

Niets is statisch en dat hoef jij dus ook niet te zijn!

Ik ga weer iets afvinken op mijn lijstje. En jij?!