Terug

Echte schoonheid

BE YOU (tiful)

Het fascineert me hóeveel vrouwen ervoor over hebben om er mooi uit te zien. Sowieso is ‘mooi’ een subjectief begrip. Ieder heeft hier een eigen definitie van, hoewel de media je soms anders doen geloven.

Voor mij betekent het dat iemand er verzorgd uit ziet. Het zichzelf waard vindt om te investeren in zichzelf.

Uiterlijk vertoon

Wanneer ik om me heen kijk, zie ik dat er veel geld wordt uit gegeven aan de kapper, schoonheidsspecialist, manicure, kleding, juwelen etc. En het intrigeert me dat het innerlijk voor lief wordt genomen. In die zin dat wanneer iemand problemen ervaart, niet lekker in haar vel zit, zij de stap om hulp in te roepen, om haar innerlijke schoonheid naar boven te halen, als heel groot ervaart. 

Wie bepaalt jouw ideaal?

Ik ben van mening dat je ALLES aan je uiterlijk zou kúnnen doen om te voldoen aan jouw ideaalbeeld, maar dat dit je niet gaat brengen wat je ervan verwacht of gehoopt had. Tenminste…. Niet zo lang je niet van binnenuit het gevoel hebt dat je mooi en waardevol bent, dat je er mag zijn. Gewoon zoals je bent.

Hoe zou het zijn als je de gedachten die je hebt over jezelf en de emoties die deze vervolgens oproepen, zou kunnen ombuigen? Hoe vrij zou het voelen wanneer je niet zo ontzettend streng naar jezelf zou zijn?

Laat ik het eens omdraaien. Zou je de negatieve dingen die je tegen jezelf zegt durven uitspreken naar een ander? Zou je die lelijke opmerkingen maken naar een vriendin, zus, moeder of dochter? Ik daag je uit om het eens te proberen.

Grote kans dat je het ofwel niet over je lippen krijgt, ofwel dat je je schuldig voelt naar die ander, omdat je zoiets gemeens zegt waar je de ander mee kunt kwetsen.

Denk jij ook niet dat deze negatieve woorden en gedachten jou beïnvloeden? Dat ze een gevoel van onzekerheid, falen of zelfs stress kunnen bezorgen? Alleen al de energie die dit jou kost, maakt dat je er vermoeider zal uitzien! 

Smile!

Positieve energie daarentegen werkt aanstekelijk. Als jij met een grote lach op je gezicht rondloopt en dus ook andere jouw lach schenkt, dan maak je de wereld al een stukje mooier. Het geven zal jouw een goed gevoel geven. En wanneer jij dan in staat bent om ook te ontvangen is er een kettingreactie in gang gezet.

Het zou mooi zijn wanneer jij de volgende keer dat je geld uitgeeft aan je uiterlijk even stil staat bij dit bericht en jezelf afvraagt wat je al voor je innerlijk hebt gedaan.

Ik gun het jou dat je je zo fijn voelt dat je gaat stralen en dat juist die schittering in je ogen wordt opgemerkt!

Wat denk je? Zullen we samen de wereld een stukje mooier gaan maken?